Facebook създаде звено в Китай с регистриран капитал от 30

...
 Facebook създаде звено в Китай с регистриран капитал от 30
Коментари Харесай

Facebook прави смела стъпка в Китай

 Facebook сътвори звено в Китай с регистриран капитал от 30 млн. $, сочи формалната му бизнес регистрация, която допуска, че американската компания ускорява наличието си на един пазар, на който обществените мрежи остават блокирани, предава Ройтерс.
Звеното е записано в Ханджоу, дом на колоса в електронната търговия Alibaba Group Holding, сочат документите, утвърдени от китайските управляващи предходната седмица и прегледани от Ройтерс.

“Интересуваме се от основаването на новаторски център, с цел да подкрепим китайските разработчици, иноватори и стартъпи ”, показва представител на Фейсбук в имейл.

Уебсайтът на Фейсбук продължава да е блокиран в Китай. Страната прецизно цензурира задгранични медии, търсачки и обществени мрежи, в това число наличие от Twitter и Гугъл.

 

Създаването на напълно китайско звено не трансформира метода на Фейсбук в страната, показва компанията, допълвайки, че към момента се учи на разнообразни подходи за опериране в азиатската страна.

Миналата година чат приложението на Фейсбук - WhatsApp, също беше блокирано от управляващите и от този миг насам постоянно не е интензивно там.

Документите показват само Фейсбук за притежател на звеното в Китай.

Въпреки че цензурата се ускорява по време на ръководството на Си Дзинпин, който беше определен за президент през 2013 година, американските софтуерни компании, чието наличие е блокирано в страната, търсят от ден на ден нови способи да навлязат на пазара без да се сблъскват съществено с регулаторите.

Гугъл има няколко стотици чиновници в Китай и неотдавна сътвори своя лаборатория за изкуствен интелект в страната. Освен това сътвори няколко приложения за китайския пазар през последните месеци.
 
Apple също съществено промени своя магазин за приложения, с цел да може да преодолее рестрикциите в Китай през последната година, като отстрани стотици приложения по искане на регулаторите.

Фейсбук съобщи, че китайското ѝ звено ще се концентрира върху образования, които ще оказват помощ на софтуерните разработчици и бизнесмените да основават нововъведения. Компанията има сходни центрове в доста страни, в това число Франция, Бразилия, Индия и Южна Корея.
По публикацията работи: Елена Кирилова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР